A Monarchia öröksége

Herkulesfürdő az Osztrák-Magyar Monarchia idejében indult virágzásnak. Ferencz József és Erzsébet királynő is gyakran ellátogatott a fürdőtelepre. A virágzó fürdőélettel büszkélkedő település a monarchia legjelentősebb fürdőhelye volt. A régi városközpont napjainkban is tükrözi a dicső múltat.

  • Nisztor Panziótól 180 km-re

 

A vadregényes Vaskapu szoros Jókai Mórt is megihlette . Orsovára érkezve olyan, mintha egy tenger partjára érnénk, ugyanis a Duna nagyon széles ezen a szakaszon. A rómaiak és Szécsényi István is próbálkozott a dunai hajózás biztonságossá tételén, viszont teljesen akkor szűnik meg ez a probléma, amikor megépítik a Vaskaput. Ez által a hajdani Orsova és Ada-Kaleh szigete víz alá kerülnek.

  • Túrázási lehetőség: egy órás túra keretén belül egy kilátóhóz jutunk, melyről gyönyörű a kilátás a Kazán-szorosra.
  • Hajózási lehetőség: a Dunán lehetőség van 2-3 órás hajózásra. Ára 35-40 lei/fő. Teljes hajó bérlése 500 lei/óra. Továbbá étkezési lehetősig is van hajó bérlése esetén, előzetes egyeztetéssel.

Az 1848-49-es szabadságharc idején, Orsován ásták  el a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket. Az orsovai katolikus templomban felállított tábla őrzi emlékét.                   

  • Nisztor Panziótól 200 km-re
  • Idegenvezetés 15 000 Ft vagy 50 euro/nap